Zo start u 2020 veilig: 6 tips!

Voor elke ondernemer liggen digitale beveiligingsrisico’s op de loer. Privacyschendingen door een datalek, fysieke schade door storingen in systemen of vertrouwelijke plannen die op straat liggen. Eén voor één risico’s die uw organisatie ernstige schade toebrengen. Wanneer u hier mee te maken gaat krijgen en wat de impact zal zijn, is nog onbekend, maar u kunt zich hiertegen wel zo goed mogelijk wapenen. Ook in 2020 is veilig werken van levensbelang voor uw organisatie. Wacht een mogelijk risico niet af. Start het nieuwe jaar veilig en in control, met onze 6 tips!

1. Houd hackers buiten de deur
Aanvallers zoeken vaak naar kwetsbare apparaten die op het internet zijn aangesloten. Nadat een aanvaller met succes op het apparaat terechtkomt, kan hij of zij persoonlijke gegevens stelen. Een firewall steekt daar een stokje voor. Het controleert al uw netwerkverkeer en blokkeert, aan de hand van uw ingestelde regels, ongewenst verkeer en voorkomt virussen. Kortom, het houdt schadelijke invloeden buiten de deur.

2. Beperk rechten
Stelt u zich eens voor. U geeft een medewerker rechten tot alle mappen en documentatie. Dan wordt hij of zij gehackt. Dat betekent dat de hacker via deze medewerker bij al uw data kan. Een nachtmerriescenario. Beperk daarom de rechten van uw medewerkers. En wilt u dat een medewerker toch overal toegang tot heeft, maak dan twee accounts aan.

3. Dubbelcheck
Wordt uw wachtwoord gekraakt? Dan houdt u met een two factor authentication (2FA) hackers alsnog op afstand. Een 2FA is een authenticatiemethode waarbij u niet één, maar twee stappen moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Zo is er naast de bekende inlog met email en wachtwoord ook een extra bevestiging nodig. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld een beveiligingscode per SMS of door gebruik te maken van een app die codes genereert.

4. Kies voor Windows 10
We schreven er al eerder over. Op 14 januari is het zover, dan stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Dat betekent: geen beveiligingsupdates meer én geen technische ondersteuning bij problemen. Lastig, aangezien dit besturingsprogramma nu nog op héél veel pc’s en laptops draait. Gelukkig is er een oplossing. Met een overstap naar Windows 10, waarin alle systemen up to date zijn, bent u veilig en bij de tijd.

5. Werk met Microsoft 365
In organisaties mailen we heel wat af. We sturen, ontvangen en delen regelmatig bijlagen, zoals documenten, presentaties, spreadsheets en meer. Helaas is het niet altijd direct zichtbaar of een bijlage veilig of schadelijk is. Gelukkig bevat Microsoft 365 Advanced Threat Protection, een bijlagebeveiliging. Dit programma controleert bijlages voordat u deze opent.

6. Better be safe than sorry
De nachtmerrie van iedere computergebruiker: een crash of hack op uw computer vol belangrijke data. In één klap: alles weg. Vreselijk, want data maken uw bedrijf. De oplossing? Een back-up solution van deze tijd. Met de Digi-E-Backup 2.0 zet u bij storingen of dataverlies binnen no-time uw omgeving weer terug. Better be safe than sorry!

Wilt u in 2020 veilig werken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Comments are closed.