Thuiswerken met David van Lent: “Extra productief in je joggingbroek”

Wat eerst voor veel bedrijven ondenkbaar was, is nu de orde van de dag: thuiswerken. Ook bij Digisource werken we grotendeels thuis. Maar hoe bevalt dat nu? We belden David van Lent om te vragen naar zijn ervaring, onverwachte uitdagingen en tips!

Hoe ging dat bij Digisource, de overgang naar het thuiswerken?
“In een paar dagen tijd veranderde alles. Eerste werkte een deel van de collega’s thuis, toen deden we dat om en om en zo’n drie weken geleden was het tijd om allemaal volledig remote te gaan werken. Dat was wel een aparte ervaring, ’s ochtends overleg en tijdens de lunch gauw naar huis en daarna gewoon weer aan de slag.”

Waren jullie erop voorbereid?
“Ik denk dat niemand er helemaal op voorbereid was. Door de tussentijdse maatregelen had ik er wel rekening mee gehouden, dus voor de zekerheid thuis vast wat dingen klaargezet. Als ICT-bedrijf hebben we gelukkig altijd wat laptops op voorraad, die we nu zelf kunnen gebruiken voor het thuiswerken. Ik had zelf nog een paar extra schermen thuis en een goede microfoon, dus ik kon vrij eenvoudig een goed werkplek inrichten.”

Wat was hierin voor jou onmisbaar om je werk goed te kunnen doen?
“De extra schermen denk ik. Ik werk als eerstelijns support engineer en als klanten bellen met vragen, dan is het belangrijk dat ik overzicht heb. Als ik alles alleen op het scherm van mijn laptop had moeten doen, dan was ik sowieso een stuk minder productief geweest. Verder ben ik blij met de microfoon die ik heb, om omgevingsgeluiden wat af te vangen. Zo hebben klanten niet het idee dat ik thuis zit als ze bellen. Maar Microsoft Teams is echt onmisbaar: hiermee bellen, chatten en videobellen we met klanten en met elkaar.”

En hoe bevalt het thuiswerken?
“Het heeft zelfs mijn voorkeur gekregen, ik merk dat ik nog productiever ben! Dat komt ook omdat ik op zolder echt een kantoortje heb in kunnen richten. Sommige collega’s moeten thuis steeds verplaatsen omdat het zo druk is en ik kan me dan goed voorstellen dat het frustrerend werkt. Maar voor mij is het makkelijk omschakelen en alles is eigenlijk juist wel relaxed. Normaal moet je opstaan, haasten en hup naar kantoor, maar nu gaat het allemaal wat rustiger. Ik sta op, ga douchen, maak wat ontbijt en ga naar boven. Ik zet wat muziek aan, haal af en toe wat koffie en kan gewoon rustig aan de slag. En m’n overhemd laat ik in de kast, voor afspraken zie ik er netjes uit, maar werken in een joggingbroek is soms ook wel lekker haha. ”

Wat vind je lastig?
“Het komt wel eens voor dat een collega niet direct reageert op een berichtje, dat is anders dan dat je naast elkaar zit. Ook vergeet ik wel eens te lunchen, ik word er nu niet aan herinnerd door collega’s en werk gewoon rustig door.”

Heb je nog tips voor thuiswerkend Nederland?
“Neem echt pauze, zet het desnoods met een reminder in je agenda. En sluit ook echt af als de dag voorbij is. Bij thuiswerken bestaat het risico dat werk en privé door elkaar gaan lopen, waardoor je ’s avonds toch aan de slag gaat. Probeer dat zoveel mogelijk te voorkomen, waardoor je in een gezond ritme blijft!”

Actiepakket: Extra veilig én snel internet!
Vanaf €32,50 per maand

 

Om de veiligheid en productiviteit te waarborgen, komt Digisource met een tijdelijke actie: Extra veilig én snel internet voor het MKB en de thuiswerkers! Een razendsnelle VDSL-verbinding in combinatie met een Extra Veilig Internet (EVI)-pakket. Je betaalt tot 1 augustus geen set-up-, installatie- en routerkosten! Meer weten? Klik hier! 

Comments are closed.