Terugroepactie HP uitgebreid

Vorig jaar kondigde HP een grote terugroepactie aan. Sommige accu’s van HP-laptops kunnen namelijk oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren. Inmiddels is de terugroepactie uitgebreid met nog meer laptopmodellen.

De actie heeft nu betrekking op accu’s die HP in twintig laptops gebruikte, die verkocht zijn tussen december 2015 en april 2018. Niet alle accu’s hebben echter een verhoogd risico op oververhitting. Bezitters van de laptops kunnen met behulp van een validatietool van HP controleren of het om hun laptops gaat. Dit kan via deze link.

Het gaat om accu’s die veelal zijn ingebouwd in het systeem en niet door klanten zelf vervangen kunnen worden. Dat doet een technicus van HP kosteloos als onderdeel van de terugroepactie.

HP adviseert klanten met een laptop die in aanmerking komt, om een biosupdate te installeren. Deze update maakt dat de accu in een ‘Batterijveiligheidsmodus’ komt. De accu verliest dan zijn lading en kan niet meer worden geladen. De laptop werkt vervolgens alleen nog als deze met het lichtnet is verbonden.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op!

Bron: tweakers.net

Comments are closed.