Terugblikken en vooruitkijken met Peter van Lent

De feestdagen bieden altijd een mooie gelegenheid om eens rustig terug te blikken op het afgelopen jaar en onze voorspellingen voor het naderende jaar uit te spreken. Tussen het kerstdiner en de oliebollen door spraken wij met Peter van Lent, directeur van Digisource, over zijn terugblik op 2018 én de plannen voor 2019!

Peter, hoe begon 2018 voor Digisource?
“Het jaar begon feestelijk met het vieren van ons 20-jarig jubileum met collega’s en relaties bij de Vrienden van Amstel Live en het uitbrengen van een jubileummagazine. Dit was voor mij als ondernemer wel een bijzonder moment, om op deze manier stil te staan bij twintig jaar ondernemerschap met iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Het was een mooie aftrap voor een bijzonder jaar!”

Wat was een belangrijk speerpunt dit jaar?
“2018 draaide voor ons grotendeels om Microsoft365. We zien steeds meer dat ICT en bedrijfsvoering onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat vraagt om een ander soort dienstverlening. Microsoft365 sluit hier naadloos op aan. Het is niet alleen een oplossing waarin medewerkers goed kunnen samenwerken, maar biedt ook met behulp van Power BI slimme dashboards waarin de belangrijkste data van organisaties gecombineerd wordt. Het geeft bedrijven sneller, beter en completer inzicht in managementinformatie, waardoor organisaties efficiënter en effectiever gestuurd kunnen worden. We hebben zelf dit jaar de overstap al gemaakt, maar ook collega’s getraind om dit bij klanten optimaal te implementeren.”

Waar ben je het meest trots op?
“Dat is altijd lastig kiezen, dat zijn wel meerdere dingen. Zo hebben we – in een voor ons lastige arbeidsmarkt – niet alleen goede mensen weten te behouden, maar ook waardevolle nieuwe collega’s verwelkomd. Ook was het mooi om te zien dat collega’s die al jarenlang bij ons werkzaam zijn, een grote stap hebben gezet binnen onze organisatie. Zo is Martin doorgegroeid naar de functie van Technisch Coördinator en Remco toegetreden tot het MT. Dat maakt me wel echt trots.”

Hoe gaat 2019 eruit zien?
“We gaan starten met de implementatie van Microsoft365 bij onze klanten. Daarnaast zijn we bezig met het onze ISO 27001-certificering, waarmee we aantonen dat onze informatiebeveiliging voldoet aan de strenge normen die hieraan verbonden zijn. We hopen deze certificering in mei 2019 te ontvangen. Verder gaan we aan de slag met het verder verbeteren van onze technische oplossingen, waardoor onze producten kwalitatief nog hoogwaardiger zijn. Met het team dat we nu hebben zitten en ons vernieuwde kantoor, heb ik veel vertrouwen én zin in het komende jaar!

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Comments are closed.