Edelweiss Groep

De Edelweiss Groep bestaat uit twee eigen productie-units voor wasserij activiteiten, één productie-unit voor chemisch reinigen en één afdeling voor linnenverhuur. Vanwege de landelijke dekking voor de hotelsector werkt Edelweiss daarnaast samen met een aantal vaste zelfstandige wasserijen.

Systeemmigratie

Tim van der Wende, Edelweiss: “We hadden een softwarepakket wat nog op het verouderde DOS besturingssysteem draaide. Dit pakket moest daarom gemigreerd worden naar Windows. We waren daarvoor op zoek naar een stabiele, goed bereikbare en betrouwbare IT partner. Met name het directe contact met een kleinere, plattere organisatie heeft de doorslag gegeven in onze keuze voor Digisource.

Peter van Lent, Digisource: “Voor de migratie van DOS naar Windows hebben we eerst de IT situatie van Edelweiss in kaart gebracht. Hieruit bleek dat er aanpassingen nodig waren in de apparatuur die al bij het bedrijf stond. Zo waren er onder meer een nieuw serverpark en nieuwe werkplekken nodig.”

VoIP telefonie

Tim van der Wende: “Mede doordat we één aanspreekpunt hadden, beviel de samenwerking met Digisource erg goed. Daarop hebben we besloten om ook met Digisource de rest van onze IT onder handen te nemen. Zo hadden we een oude, traditionele telefooncentrale die aan vervanging toe was. Op advies van Digisource zijn we over gegaan op VoIP-telefonie. Het was prettig dat Digisource bij de keuze voor de vaste glasvezellijn hier al rekening mee had gehouden. En daarnaast konden onze mobiele aansluitingen ook binnen het VoIP platform geïntegreerd konden worden.”

Systeembeheer

Peter van Lent: “We zijn begonnen met de systeemmigratie en het beheer hiervan bij Edelweiss. Doordat wij goed bekend zijn met het bedrijf, hebben we uiteindelijk samen stap voor stap de IT omgeving verbeterd. Naast aanleggen van het glasvezelnetwerk en het leveren van VoIP telefonie, verzorgen wij nu ook VDSL, VPN en mobiele telefonie.”

“Het proactieve beheer van Digisource zorgt voor meer stabiliteit en een stuk minder stilstand bij Edelweiss. De betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de data is enorm toegenomen. Er wordt vanuit Digisource erg proactief gemonitord en eventueel actie ondernomen. Mocht er actie nodig zijn, dan word ik altijd netjes gebeld en worden de mogelijkheden besproken. Deze werkwijze is erg belangrijk voor ons. Juist omdat dit onverwachte stilstand voorkomt en we het systeem stabiel kunnen houden. Digisource neem hiermee de zorg voor een goed functionerende IT omgeving uit handen.”

Tim van der Wende

Edelweiss

Heeft u ook te maken met een systeemmigratie? Of bent u op zoek naar een IT partner voor de lange termijn? Neem gerust eens contact met ons op!

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst?

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan!

Voldoet uw bedrijf aan alle ICT voorwaarden om in de toekomst succesvol te zijn?
In een vrijblijvend adviesgesprek brengen we uw huidige en gewenste situatie in kaart!

Comments are closed.