Onderwijsgroep Amersfoort is klaar voor de toekomst

Bij Onderwijsgroep Amersfoort speelt ICT een belangrijke rol. De continuïteit en veiligheid van de ICT-omgeving van alle individuele scholen moet daarom goed gewaarborgd zijn. Digisource ondersteunt de organisatie niet alleen op uitvoerend niveau, maar ook als onafhankelijk adviseur. We spraken met Ina Vogelzangs, bestuurslid van Onderwijsgroep Amersfoort, over haar ICT-uitdagingen en de samenwerking hierin met Digisource.

 

Onderwijsgroep Amersfoort
Onderwijsgroep Amersfoort is een overkoepelende stichting boven zes scholen in Amersfoort, verdeeld over tien locaties. Een van de scholen is gericht op het speciaal onderwijs en de overige scholen bieden voortgezet onderwijs. “Het is voor onze scholen het belangrijkste dat alle ICT gewoon altijd werkt. We hebben heel veel leerlingen en die moeten er geen last van hebben dat de wifi-verbinding uitvalt waardoor zij niet in hun digitale leermethodes kunnen werken. Ook moet alles veilig en goed beschermd zijn, mede vanwege de strenge eisen vanuit de AVG.”

Systeembeheer bij Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt
Digisource is met name actief bij het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, onderdeel van de onderwijsgroep. “Hier verzorgt Digisource het systeembeheer in samenwerking met onze eigen beheerder. Het JvO zit sinds kort in een volledig vernieuwd pand. Dit heeft Digisource voorzien van wifi-verbindingen en een redundant glasvezelnetwerk. Ook verzorgen zij hier de telefonie, het systeembeheer en de derdelijns ondersteuning van de organisatie.”

Nulmeting ICT-omgeving
Toen de gehele onderwijsgroep op zoek was naar onafhankelijk advies, kwam Ina vanwege de goede ervaringen bij het JvO bij Digisource terecht. “Het bestuur had de wens om een nulmeting te doen van onze ICT-omgeving en de risico’s die we liepen op het gebied van beveiliging en continuïteit. Dit hadden we nog niet volledig in kaart, maar we vonden het zeer belangrijk om te weten hoe alle individuele scholen dit geregeld hadden.”

Helder ICT-advies
Hiervoor werd de hulp van Digisource ingeschakeld. “Zij zijn alle locaties afgegaan en hebben een inventarisatie gedaan en vervolgens een rapport met aanbevelingen opgesteld.  Dit was ook duidelijk geprioriteerd, zodat we direct wisten wat direct geregeld moest worden en wat we in de toekomst konden oppakken. Deze aanbevelingen hebben we met de scholen besproken en hen de opdracht gegeven om dit door te voeren.”

Ook bij een grote reorganisatie in het speciaal onderwijs werd de hulp van Digisource ingeroepen. “Digisource bood een second opinion op het gehele ICT-traject. Hiermee hebben we een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd en weten we zeker dat we de juiste keuzes hebben gemaakt.”

Samenwerking
De samenwerking met Digisource bevalt goed. “De communicatie is erg laagdrempelig, we zijn hier zeer tevreden over. Als het nodig is, dan kan ik altijd bellen. Het is prettig om een partner te hebben die onafhankelijk advies biedt en de juiste ervaring meebrengt.”

Bent u ook op zoek naar een onafhankelijke ICT-partner? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Comments are closed.