Maak kennis met Yvanka

Yvanka versterkt sinds een aantal maanden de afdeling Administratie bij Digisoure. Samen met collega Hanneke zorgt ze ervoor dat alles op orde is en dat vragen van klanten netjes worden afgehandeld. Als schoonzus van Digisource-directeur Peter is Yvanka geen onbekende en ook haar zus Myrna is opeens een collega geworden. Hoog tijd dat ook wij haar beter leren kennen!

Yvanka, vertel eens iets over jezelf!
“Ik ben Yvanka en ik werk sinds september 2019 een dag in de week bij Digisource als administratief medewerker. Ik ben ooit begonnen bij de ABN-Amro, waar ik elf jaar gewerkt heb. Daarna ben ik terecht gekomen bij de Gemeente Ridderkerk op de financiële administratie. Daar werk ik nog steeds een aantal uur per week. Als het mooi weer is, dan ga ik graag lekker fietsen en wandelen. Met slecht weer zet ik graag Netflix aan; ik ben dol op spannende series met een beetje actie.”

Hoe ben je hier terecht gekomen?
“De directeur van Digisource, Peter, is mijn zwager. Ik werk parttime bij de gemeente en op een gegeven moment vroeg Peter mij om een dag per week Hanneke op de boekhouding te ondersteunen. Het leek me hartstikke leuk om dat er een dag bij te doen en op die manier een beetje uit mijn comfortzone te stappen!”

En wat houdt je functie precies in?
“Administratie in de breedste zin van het woord! Waar ik bij de gemeente me vooral focus op debiteuren, houd ik me bij Digisource ook bezig met crediteuren, HR, contact met klanten, enzovoort. Deze afwisseling is erg leuk! Het valt me op dat hier heel snel wordt gereageerd op vragen en zaken indien nodig snel worden gecorrigeerd en afgehandeld. Dat is toch wel iets anders dan bij een grote organisatie als de gemeente.”

Hoe bevalt het werken hier??
“Het is een leuk bedrijf met gezellig collega’s. De organisatie komt fijn over en iedereen is erg vriendelijk. Ik heb eigenlijk geen affiniteit met IT, dus veel zaken zijn nieuw voor me. Langzamerhand leer ik met behulp van collega’s alle termen een beetje kennen en dat is wel heel leuk om te merken. En ik val natuurlijk met mijn neus in de boter: ik werk op vrijdag en pak dan direct de vrijdagmiddelborrel mee!”

Je zus Myrna is ook actief bij Digisource, hoe bevalt deze samenwerking?
“Dat bevalt prima! Myrna doet heel ander werk dan ik en tot voorkort zaten we niet eens op dezelfde verdieping. ’s Ochtends kletsen we wel altijd even gezellig bij en het is leuk dat ik haar wat vaker zie dan normaal. Dat schiet er anders nog wel eens bij in haha!”

Comments are closed.