Maak kennis met Martijn

Martijn van Nimwegen is medeverantwoordelijk voor de verkoop binnendienst van Digisource. We spraken hem over zijn ambitie, achtergrond, roots, hobby’s en natuurlijk over Digisource!

Martijn, vertel eens iets over jezelf!
“Ik ben sinds begin 2019 werkzaam op de binnendienst van Digisource. Mijn vrouw en ik hebben net een huis gekocht in Breda, waar we binnenkort naartoe verhuizen. Ik probeer twee tot drie keer per week te sporten en vind het leuk om met vrienden een hapje te eten, biertje te drinken of naar een festival te gaan. Thuis vind je me ook regelmatig gamend achter de computer!

Vertel eens, heb je altijd in de ICT-branche gewerkt?
“Nee, ik ben jarenlang werkzaam geweest in een elektronicawinkel. Daar heb ik het gehele traject doorlopen van stagiair tot verkoopmedewerker, naar assistent filiaalmanager en uiteindelijk filiaalmanager. Met name vanwege de crisis en bijbehorende faillissementen en overnames in de retail, ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging.”

Wat ben je toen gaan doen?
“Ik ben terecht gekomen bij een ICT-bedrijf in Alkmaar en daar heb ik ruim 3,5 jaar gewerkt. Ook hier was ik verantwoordelijk voor de binnendienst verkoop. Dit deed ik met veel plezier, maar mijn vrouw en ik besloten om terug te keren naar onze Brabantse roots. Dat betekende ook dat ik op zoek ging naar een nieuwe werkgever en via via ben ik bij Digisource terecht gekomen.”

Hoe ziet een werkdag bij Digisource er voor jou gemiddeld uit?
“Elke dag is anders, maar ik heb dagelijks contact met verschillende klanten per telefoon of e-mail. Ik beantwoord verschillende soorten vragen en stel offertes op voor producten en diensten zoals laptops, Microsoft licenties en back-up oplossingen.”

Hoe bevalt dat?
“Heel goed! Ik ben altijd al bezig geweest met verkoop, want ik vind het leuk om met klanten bezig te zijn. Uiteindelijk heb ik ook de ambitie om me verder te ontwikkelen en door te groeien naar de buitendienst. Als accountmanager heb je nog meer direct contact met klanten en dat lijkt me erg leuk.”

En hoe ervaar je het werken bij Digisource zelf?
“Het is een gezellige club mensen met een prettige werkwijze. Ik had vanaf het begin al een goede indruk en dat wordt alleen maar beter. We hebben een gezellig team met energieke mensen met veel vakkennis. Ik vind het ook leuk om te zien hoe spontaan het contact met klanten verloopt. Ik heb het erg naar mijn zin!”

Comments are closed.