Breath Care For Kids

Breath Care for Kids richt zich op de opvang van kinderen zonder ouderlijke zorg in Oost-Europa. Voor deze wezen of straatkinderen, zette initiatiefnemer Nico de Borst met zijn organisatie diverse opvanghuizen op in onder meer Roemenië, Oekraïne en Georgië. Sinds begin 2011 levert Digisource ook een bijdrage aan de activiteiten van Breath Care for Kids.

Samen met Digisource-directeur Peter van Lent bedacht De Borst een plan voor het realiseren van een bijzondere webomgeving voor alle kinderen in de opvanghuizen. Op de lokale websites van Breath Care for Kids krijgen alle kinderen in 2012 een eigen plekje, waarbij het nadrukkelijk het doel is dat zij met elkaar in contact komen. “Voor de ontwikkeling van de kinderen kan dat een geweldige stimulans zijn. Dit ambitieuze project helpt hen om onderling contact te zoeken en elkaar vanuit de verschillende huizen te leren kennen”, legt De Borst uit.

Voor dit project gaat Digisource de ICT voorzieningen en het beheer van de websites verzorgen. “De aangesloten huizen kunnen ook gewoon gebruik maken van de helpdesk van Digisource. Met deze voorzieningen zetten we een nieuwe stap in het verbeteren van de leefsituatie voor de kinderen. Breath Care for Kids is een toonaangevende organisatie op het gebied van opvang van kinderen zonder ouderlijke zorg. Dit is één van de zaken waardoor wij toonaangevend blijven”, vindt De Borst.

Digisource denkt tenslotte actief mee in de verdere uitbreiding van de activiteiten van Breath Care for Kids, vanzelfsprekend binnen het ICT domein. De Borst is dan ook lovend over de inspanningen van de automatiseerder: “Ik ben ontzettend blij met de inzet van Peter en Myrna. Je voelt aan alle kanten de menselijkheid in het bedrijf en de betrokkenheid met onze activiteiten. Dat is aanstekelijk!