Klanten blij maken met een oplossing vind ik iedere keer gaaf!

David van Lent is al zijn hele leven met computers bezig. “Toen ik nog een kind was kreeg ik mijn eerste computer en was er gelijk verliefd op.” Nu, net achttien jaar oud, gaat hij na zijn stage bij Digisource direct aan de slag als eerstelijns supportmedewerker.

David, stel jezelf eens voor!

“Ik ben David van Lent. De zoon van Peter, eigenaar en directeur van Digisource. Computers zijn altijd mijn hobby geweest. Ik repareerde ze en bouwde van losse onderdelen een nieuwe: groter, beter, sneller. Dat vond ik prachtig! Soms stonden er wel een stuk of zeven, acht. Ik houd ook echt van beeldschermen en van gamen. Dat maakt mijn passie voor computers compleet!

Opleiding

Door de kennis en ervaring die David al had kon hij al snel van MBO niveau 2 ICT-beheer naar MBO niveau 3 Information Technology. “Nu ik die opleiding heb afgerond, ga ik verder met niveau 4; vier dagen in de week werken, één dag leren.”

Heb je veel geleerd tijdens je stage bij Digisource? Was het uitdagend

“Vaak krijg je als stagiair een eenvoudige taak en dat blijf je doen tot het einde van je stage. Dat is bij Digisource wel anders! Ik heb in drie maanden zoveel geleerd. Het is echt heel divers. Je begint met de basics: voorinstallaties, de procedures leren kennen. Maar dan ga je ook mee naar andere plekken. Ik heb tijdens mijn stage meerdere keren computers die ik zelf had voorgeïnstalleerd op locatie geïnstalleerd met de buitendienst. Dat vond ik heel leuk, want dan zie je echt het resultaat van je werk!”

Wat is nu je rol bij Digisource?

“Nu werk ik op de supportafdeling als eerstelijns medewerker. Ik neem telefoontjes en tickets aan en los problemen op. Ook doe ik nog voorinstallaties, reparaties. Ik ben eigenlijk overal te vinden in het bedrijf. Ook bij een verhuizing bijvoorbeeld.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Klanten blij maken met een oplossing vind ik iedere keer gaaf! En ik ben ook trots op het Digisource-team. We zijn heel hecht en werken erg goed samen. En we zijn altijd aan het innoveren. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en bij Digisource is er echt veel mogelijk, we schakelen heel snel. Als er een nieuw plan is dan gaan we ervoor.”

Zou je Digisource aanraden aan toekomstige stagiairs?

Absoluut! Je krijgt verantwoordelijkheid. Ik heb zoveel geleerd en gezien. Het heel erg leerzaam en divers!

Comments are closed.