Dit betekent de ISO27001-certificering van Digisource

Digisource is ISO27001-gecertificeerd! Daarmee voldoen wij aan hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging rondom alle gegevens die wij beheren en verwerken. Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor ons en onze klanten? Waarom is dit voor u als ondernemer van belang? We stelden onze vragen aan Remco van Lent en Martin van der Meer!

Heren, waarom deze ISO27001-certificering?
Remco vertelt: “Het spreekt voor zich dat we altijd zorgvuldig met gegevens van klanten omgaan, maar het is wel belangrijk dat we dit ook kunnen aantonen. Nu bedrijven steeds meer data online opslaan en hier ook van afhankelijk zijn, is de bescherming hiervan cruciaal.”

“De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft dit belang nog eens onderstreept en toenemende cybercriminaliteit blijft de urgentie benadrukken. Steeds meer branches zijn daarom gebonden aan strenge regelgeving. Wij willen zelf graag alles netjes op orde hebben, maar er ook voor zorgen dat klanten met een gerust hart met ons samenwerken”, vult Martin aan.

Zijn alle ICT-dienstverleners hiertoe verplicht?
Martin legt uit: “Nee en dat is voor ondernemers wel goed om bij stil te staan. Je verwacht natuurlijk dat alles goed geregeld is bij een ICT-partner, maar een ISO27001-certificering is hierin wel echt ‘next level’.”

“Eigenlijk zou dit wel verplicht moeten zijn als je kijkt naar de risico’s. Een ICT-dienstverlener speelt tegenwoordig een cruciale rol in de continuïteit van veel organisaties. Als door beperkte beveiligingsmaatregelen een kwaadwillende toegang krijgt tot data en systemen via een leverancier, dan levert dit grote problemen op. Niet alleen in continuïteit, maar ook met oog op de hoge boetes die aan datalekken verbonden zijn,” zegt Remco.

Hoe moeilijk is het om een ISO27001-certificering te krijgen?
Remco: “Het is zeker niet eenvoudig, de eisen zijn erg hoog. We zijn daarom dankbaar voor de begeleiding van Arbo Rotterdam en de uitgebreide tool ISODesk die hierin van absolute meerwaarde is. Het ligt er uiteindelijk aan hoe goed je het beleid al op orde hebt. Gelukkig was dit bij ons al grotendeels in orde en hebben we een aantal zaken alleen hoeven aanscherpen. Voor organisaties die nog niets geregeld hebben, is dit een ander verhaal.”

Wat betekent dit nu voor klanten?
“Klanten kunnen erop vertrouwen dat wij de juiste maatregelen treffen om hun gegevens veilig te houden. Het is belangrijk om in deze tijd geen risico’s te nemen en alles goed te regelen. We zijn blij dat we dit nu direct kunnen aantonen!” aldus Martin!

Heeft u vragen over onze ISO27001-certificering? Neem dan contact met ons op!

Comments are closed.