Het is altijd lekker druk, daar hou ik van!

Eline Kasius startte op 1 december 2017 bij Digisource. Nu haar eerste jaar er bijna op zit, spreken we met haar over haar passie basketbal, haar rol als verantwoordelijke voor de inkoop bij Digisource én de toekomst van de werkplek.

Eline, stel jezelf eens voor!

Ik ben Eline Kasius, sinds 1 december 2017 werkzaam bij Digisource. Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop en ondersteun ook bij verkoop, boekhouding en planning. Ik hou niet van stilzitten, dus ben altijd lekker bezig!

En heb je ook hobby’s?

Het is meer dan een hobby. Ik speel professioneel basketbal bij dames 1 van Binnenland in Barendrecht. Ik speel al sinds mijn zevende en besteed daar bijna al mijn vrije tijd aan. Vanuit de sport heb ik veel dingen geleerd die ik ook in mijn werk terugzie: discipline, nooit opgeven. Iedere dag is anders, net als in een wedstrijd. 9 van de 10 keer loopt het niet zoals je dacht. Daardoor word je heel veelzijdig en open-minded. Je leert doorzetten, anticiperen.

En hoe is het eerste jaar bij Digisource gegaan?

Het gaat heel goed. Ik vind het leuk en heb het erg naar mijn zin. Bij Inkoop-Verkoop werken we met een heel leuk team. We helpen en ondersteunen elkaar. Het is ook altijd lekker druk, daar hou ik van. Toen ik begon was inkoop, zeker in de ICT, nieuw voor me. En eigenlijk blijft het maar doorgaan, want de ontwikkelingen gaan zo snel in de ICT. Je moet gaan zien wát er verandert en waarom. Je moet het gaan begrijpen, er feeling mee krijgen. Dat is het afgelopen jaar gebeurd.

En wat doe je precies?

Primair ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van alle zaken. In het afgelopen jaar hebben we het hele inkoopproces efficiënter gemaakt. Daardoor heb ik nu ook regelmatig tijd over om bij te springen op andere afdelingen.

Wat is jouw visie op de werkplek van de toekomst?

Vaststaat dat je niet meer werkplek gebonden bent. Dat is nu natuurlijk al zo. Werken wordt steeds flexibeler. Mensen werken thuis of op locatie. Met de Cloud kun je overal aan de slag, maar daar moeten wel de juiste voorwaarden voor gecreëerd worden, de juiste omgeving. Daarom denk ik dat de werkplek van de toekomst er één is die wordt geleast. Het complete plaatje: hardware, software, beveiliging, telefonie. Voor ieder bedrijf is het natuurlijk verschillend wat ze nodig hebben, maar de leasewerkplek biedt ook de ruimte om dat precies in te vullen zoals gewenst. Digisource is daar op dit moment mee bezig.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het is geen dag hetzelfde. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Dat vind ik heel erg leuk. De veelzijdigheid. Dat komt ook doordat ik bij andere afdelingen kan bijspringen als alles op inkoop onder controle is. Daardoor is het nooit saai!

En zijn er dingen waar je trots op bent uit het afgelopen jaar?

Ik ben trots op het nieuwe inkoopproces, dat veel efficiënter is geworden. En het team is heel leuk. Daar werken een aantal nieuwe mensen, Floris en Christiaan, die ik ook privé ken. Dat maakt het ook erg leuk en dat is ook wel iets waar ik trots op ben. Dat ik hen heb kunnen enthousiasmeren over Digisource! Het is ook een heel leuk bedrijf. We deinzen nergens voor terug, gaan altijd de uitdaging aan en geven alles voor de klant. Daar mogen we met zijn allen zeker trots op zijn!

Comments are closed.