Gezamenlijk beeldbellen: Next level Teams-vergaderoplossing voor SVP Schoonmaak

Heel werkend Nederland is druk in de weer met Teams, Zoom, Skype of een andere oplossing voor online vergaderen. Maar er zijn bedrijven die nog een stapje verder gaan, zoals SVP Schoonmaak.

“We zijn helemaal fan geworden van het online vergaderen via Teams. We liepen alleen tegen twee praktische dingen aan. Als we met collega’s op kantoor deelnamen aan een online vergadering met externen, dan moest iedereen in het pand op een andere plek gaan zitten. En als we op kantoor een ‘offline’ vergadering hadden, dan kon iemand op afstand niet (goed) meedoen. Daarom waren we op zoek naar een betaalbare vergaderoplossing, om gezamenlijk te kunnen beeldbellen vanaf kantoor!”, aldus Dimitri van Vliet, directeur van SVP Schoonmaak.

Helemaal over op Microsoft
SVP is net overgegaan op Microsoft 365, in combinatie met Microsoft Teams. “We hebben de hele organisatie uitgerust met Microsoft Surfaces, die door iedereen – binnen en buiten – gebruikt worden. Teams maakt het voor ons mogelijk om meerdere afspraken, korter en consequenter te doen. Vergaderingen zijn veel meer to the point.

Vaak hebben we echter ook een overleg op kantoor, waaraan collega’s op andere locaties niet mee kunnen doen. Ter aanvulling op onze bestaande oplossingen waren we daarom op zoek naar een vergaderoplossing om gezamenlijk te kunnen beeldbellen. Hiervoor hebben we de hulp van Digisource ingeschakeld.”

 

Yealink Teams Edition
Remco van Lent, Digisource: “We kwamen uit bij de Yealink Teams Edition, speciaal ontwikkeld voor deze vraag. Het systeem installeer je eenvoudig op het scherm in een vergaderruimte, de camera volgt degene die aan het woord is en de wireless microfoon zorgt ervoor dat iedereen goed te verstaan is.”

Dimitri: “Het mooie aan het systeem is dat het een eigen Teams-account krijgt, waardoor je dus niet ook nog hoeft te investeren in een extra computer om ‘ertussen te hangen’. Ook geeft het systeem zelf aan wanneer de volgende vergadering is.”

 

Zo werkt het
Remco: Je nodigt deze unit uit als deelnemer aan een vergadering en als het zover is, dan ga je eenvoudig met behulp van een afstandsbediening naar Teams in het scherm. Daar zie je alle deelnemers verschijnen en zij zien de gehele vergaderruimte. Hiervoor is ook geen smartboard of iets dergelijks nodig, een ‘gewoon’ vergaderscherm is voldoende. Verder werkt het precies hetzelfde als Teams, je nodigt dus ook eenvoudig klanten of relaties uit voor de vergadering.”

Dimitri: “We hebben wel gekeken naar een Office Smart Board of andere oplossingen, maar die zijn zeer prijzig. Ter vergelijking: via Google kost zo’n scherm al gauw 8500 euro en voor dit systeem was ik nog geen 1200 euro kwijt. Het is daarmee een relatief goedkope oplossing en werkt echt fantastisch.”

 

Wilt u meer weten over deze oplossing voor uw organisatie? Neem contact met ons op!

Comments are closed.