Connectlent? Was passiert?

Misschien heb je het bericht voorbij zien komen: sinds begin maart ben ik ook eigenaar van Connectlent. Geen paniek, dat komt niet in plaats van Digisource. Sterker nog, met Connectlent breiden we een deel van de dienstverlening van Digisource uit naar Duitsland. Waarom? Goede vraag!

Mijn vrouw Myrna en ik rijden graag naar Duitsland om tijd door te brengen in ons vakantiehuis daar. We kennen de omgeving en de mensen inmiddels goed en hebben daar echt een tweede thuis gevonden. Maar dat is natuurlijk geen reden om daar direct een bedrijf te starten. Het feit dat Duitsland op ICT-gebied enorm achterloopt is dat wel.

Gek hè, de meeste Nederlanders verwachten dat wij op de meeste vlakken gelijk lopen met onze Oosterburen. Op het gebied van ICT is dit echter totaal niet zo. Sterker nog, ze lopen zelf vijf tot zeven jaar achter. Daar begint bijvoorbeeld het idee nu pas door te sijpelen dat er meer is dan de fax (echt waar!).

Ook RoutIT is dit niet ontgaan. Voor wie RoutIT niet kent, zal ik het kort uitleggen. Waar horecazaken hun producten inkopen bij de Sligro of de Makro, doen ICT-bedrijven dat bij organisaties zoals RoutIT. Met Digisource was ik een van de eerste partners van RoutIT in Nederland en we werken veel samen aan ideeën voor nieuwe producten, diensten en markten. Toen RoutIT besloot om de Duitse markt te betreden, heb ik besloten om mee te doen met deze stap.

Dat was het begin van Connectlent. Anders dan bij Digisource, richten we ons met Connectlent op een webshop met ‘connectiviteits’-diensten. We starten met VoiP-oplossingen, waarbij gebruikers bellen via het internet, maar hier worden in de toekomst ook andere diensten, zoals internetverbindingen, aan toegevoegd. Connectlent is hiermee de eerste RoutIT-partner met een vestiging in Duitsland.

Als ondernemer blijft een nieuwe stap spannend, dat zal elke mede-ondernemer herkennen. Maar ik denk dat we de Duitse markt veel kunnen bieden met onze kennis en producten. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!

Peter van Lent

Comments are closed.