Martin van der Meer treedt toe tot MT Digisource

Martin van der Meer is in 2003 als stagiair bij IT bedrijf Digisource binnengekomen en nooit meer weggegaan. Inmiddels is hij Manager Techniek en hiermee verantwoordelijk voor het technische team van Digisource. Tijd om even bij te praten!

Van stagiair tot Manager Techniek, dat is een flinke ontwikkeling! Hoe is dit allemaal verlopen?
“Haha ja, ik heb eigenlijk een flinke loopbaan gehad bij Digisource! Na mijn stage ging ik aan de slag op de helpdesk en vervolgens in de buitendienst als systeembeheerder en consultant. Toen de toenmalige Manager Techniek vertrok bij Digisource, ben ik in de rol van Technisch Coördinator klaargestoomd voor het overnemen van die functie. Sinds 1 maart 2019 ben ik officieel onderdeel van het MT!”

Gefeliciteerd, dat is een mooie stap! Wat houdt je functie precies in?
“Ja, het is zeker een bekroning op mijn werk en voelde gelijk goed na mijn loopbaan hier. In de rol van Manager Techniek ben ik verantwoordelijk voor de hele technische afdeling van Digisource. Daar komen veel managementtaken bij kijken, zoals financiën, sollicitatiegesprekken en het aansturen van het team. Maar techniek blijft mijn passie, dus hier wil ik ook regelmatig mee bezig blijven. Zo blijf ik af en toe meedraaien in de buitendienst voor bijvoorbeeld migraties of andere projecten.”

 Dat klinkt als een uitdagende baan! Wat doe je om te ontspannen?
“Ik vind het leuk om de tijd door te brengen met mijn vrouw en twee kinderen, drink graag een speciaalbiertje, mag graag reizen, maar ik vind het ook leuk me bezig te houden met Domotica. Dat is de integratie van technologie en diensten in huis, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Het geeft een ‘kick’ om zo veel mogelijk te automatiseren in en om het huis en te integreren in een centraal bedienbaar systeem. Alles wat automatisch kan, dat moet automatisch!”

Hoe zie je de komende jaren voor je?
“Ik heb veel zin om aan de slag te gaan in mijn nieuwe functie. Ik kan het goed vinden met Remco van Lent (Manager Inkoop, Verkoop en Logistiek), dus ik heb veel vertrouwen in onze samenwerking. Als ik kijk naar de markt, dan zie ik dat we de komende jaren nog druk bezig zijn met de verschuiving richting de Cloud. Dat is natuurlijk al jaren bezig, maar steeds meer bedrijven maken de overstap nu het product steeds uitgebreider én betaalbaarder wordt.”

Waar gaan jullie met de afdeling Techniek mee bezig?
“We zijn al bezig om ons beheerpakket DigiAssist verder te automatiseren. Hoe meer we dit doen, des te hoger de kwaliteit is en hoe meer tijd we overhouden voor andere zaken voor klanten. Daarnaast zijn we een aantal van onze producten en diensten opnieuw aan het inrichten met uitsluitend de beste leveranciers en oplossingen. Zo leveren we alleen nog zaken waar we echt goed in zijn en waar we achter staan. Dat voelt echt goed.” 

Wat maakt Digisource anders dan andere IT bedrijven?
“Omdat ik diverse functies bekleed heb binnen Digisource ken ik het bedrijf door en door. Het collegiale team wat elkaar helpt om het beste resultaat voor de klant te realiseren is denk ik een unieke factor. Maar ook de producten die Digisource voert en de diensten die we leveren zijn een combinatie van ervaring en keuzes. Al deze factoren zorgen ervoor dat wij in positieve zin anders zijn dan anderen!”

Heeft u een vraag voor Martin? Neem gerust eens contact met hem op! 

 

Comments are closed.