Ondernemers nog steeds zorgeloos over cyberrisico

Alarm! Ondernemers zijn nog steeds zorgeloos over cyberrisico

Veel MKB’ers lopen een cyberrisico, omdat zij hun digitale veiligheid niet helemaal op orde hebben, blijkt keer op keer. Maar dat voelt pas als een probleem als er echt iets gebeurt. Jammer dat het dan al te laat is. Word wakker en kom in actie!

Ondernemers in het Midden en Kleinbedrijf erkennen dat zij een cyberrisico lopen. Toch blijkt nog steeds dat een gedeelte van deze groep zich daarover geen zorgen maakt. Zij denken zelfs dat het bedrijf niet interessant is voor cybercriminelen. Gek eigenlijk, want de helft van de MKB-ondernemers heeft al te maken gehad met een cyberincident. Denk daarbij aan spookfacturen, phishing mails, ransomware of DDoS-aanvallen.

Experts wel bezorgd
Ondernemers maken zich dan misschien minder zorgen, maar de ICT-beheerders die deze ondernemers als klant hebben, doen dat wel. Zij vinden dat de digitale veiligheid in het MKB een stuk beter kan, blijkt uit onderzoek. Digisource beheert voor Tinke Assurantiën deze digitale veiligheid. “Dat geeft ons rust. Dan hoeven we daar geen kostbare tijd aan te besteden én ons geen zorgen te maken. Dat scheelt aanzienlijk. En voor wat uiteindelijk niet te voorkomen blijkt, hebben we een professionele oplossing ingekocht.”

Wat kunt u doen?
Zorg ervoor dat u beschikt over expertise op het gebied van cyberbeveiliging. U kunt die expertise zelf in huis halen of een externe partij inschakelen. Maar het is wel belangrijk dat u verantwoordelijkheid neemt en niet achteroverleunt omdat u een ‘mannetje’ heeft die alles wel voor u in orde zal maken. Verdiep u in de risico’s, laat u voorlichten en volg adviezen op. Weet wat u moet doen als het u overkomt! Het raadplegen van een deskundige is hierbij echt een must.

Wat als het toch misgaat?
Ook met alle deskundigheid en voorzorgsmaatregelen van een expert aan uw zijde kunt u getroffen worden door cybercrime. Of door een stroomstoring, programma- of menselijk fout op de werkvloer. En zelfs door de gevolgen van calamiteiten ‘in de cloud’. In dat geval biedt een cyberverzekering uitkomst. Bij Digisource kunt u terecht voor technische expertise en bij Tinke voor expertise op het gebied van verzekeringen.

Neem contact op met het kantoor van Tinke voor het maken van een afspraak. Zij geven u graag advies. Kost niks, bespaart veel.

Comments are closed.